10 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που θα σας σώσουν!

Φροντίζοντας να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα χημικά καθαριστικά αλλά και όσα προϊόντα χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή, τα οποία περιέχουν ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον, η μαγειρική σόδα είναι πρώτη στη λίστα που έχει απίθανες χρήσεις -άγνωστες στους περισσοτέρους- πέρα από το μαγείρεμα.

 Τρίψτε τα ασημικά

Χρησιμοποιήστε μια πάστα που αποτελείται από 3 μέρη μαγειρικής σόδας και 1 μέρος νερού. Τρίψτε τα ασημικά σκεύη με ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι. Ξεπλύνετε και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.

Καθαρίσετε τα πατώματα

Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε έναν κουβά με ζεστό νερό είναι αρκετό για να δώσει ξανά τη χαμένη λάμψη στα πατώματα. Πλακάκια και ξύλινα δάπεδα θα αναζωογονηθούν.

Καθαρίστε τις πλαστικές κουρτίνες του μπάνιου

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα σφουγγαράκι και τρίψτε την κουρτίνα. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσει.

Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα πλαστικά σκεύη

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στο τάπερ, κλείστε καλά και αφήστε τη για 24 ώρες. Όλες οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

Καθαρά σφουγγάρια

Τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Βουτήξτε μέσα τα σφουγγάρια σας και θα λάμψουν.

Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα των εντόμων και τη φαγούρα στο δέρμα

Λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και αλείφετε την προσβεβλημένη περιοχή του δέρματος. Επίσης μπορείτε να τρίψετε λίγη μαγειρική σόδα σε βρεγμένο δέρμα, εκεί που σας τσίμπησε το έντομο.

Φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα

Μια πάστα από μαγειρική σόδα και 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση απέναντι στην οδοντόκρεμα του εμπορίου.

Καθαρίστε τα σιφόνια

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο σιφόνι και ανοίξτε να τρέξει άφθονο ζεστό νερό. Θα εξουδετερωθούν οι μυρωδιές!

Κάντε ένα αναζωογονητικό spa στα πόδια σας

Διαλύοντας 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό έχετε το καλύτερο φυσικό spa για τα πόδια σας, που θα σας ξεκουράσει και θα σας τονώσει.

Βοηθήστε τα μαλλιά σας 

Λίγη μαγειρική σόδας στην παλάμη σας μαζί με το αγαπημένο σας σαμπουάν. Ξεπλύνετε, και όλα τα υπολείμματα styling θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας, ενώ τα μαλλιά σας θα είναι πιο καθαρά από ποτέ.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ