Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, από τον Θωμά Κογιό

Υλικά συνταγής: 

1 κοτόπουλο μέτριο κομμένο στα 8(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο μέρος του κοτόπουλου θέλουμε, με ή χωρίς κόκαλο)

Για το μαρινάρισμα:

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Γάλα για το αραίωμα

2 αυγά

Για το πανάρισμά μας:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. αλάτι

2 κουταλιές του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο

1/2 της σούπας βασιλικό αποξηραμένο

1/2 της σούπας ρίγανη αποξηραμένη

1 κουταλιά του γλυκού αρωματικό αλάτι

εάν έχετε, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/2 της σούπας μουστάρδα σκόνη

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σκόνη

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και αραιώνουμε με το γάλα μέχρι να πάρει μια πιο ρευστή μορφή, έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Τέλος, πανάρουμε το κοτόπουλο με το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να έχει τηγανιστεί καλά. Καλή μας όρεξη! 

Θωμάς Κογιός: Sous Chef

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ