Νηστίσιμος κορμός χαλβά

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής:

300 γρ. χαλβά κλασσικό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%

100 γρ. ταχίνι

15 γρ. κονιάκ

50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα ή φιστίκι Αιγίνης

½ ξύσμα πορτοκάλι

30 γρ. μαύρη σταφίδα

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα, προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη μαύρη σταφίδα. Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα κορμού πιέζοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 3 ώρες. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Μερίδες: 8-10

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ