Μένουμε σπίτι και βλέπουμε σειρές

Αυτή η περίοδος, είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάτσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, να πάρουμε αγκαλιά τα ποπ κορν μας και να δούμε τις αγαπημένες μας σειρές. Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες που έχουν ξεχωρίσει στο είδος τους. Ευχόμαστε να τις απολαύσετε!

Όλες οι σειρές υπάρχουν στο Netfilx. Για το τι ακριβώς είναι το Netfilx και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, επισκεφθείτε το παρακάτω άρθρο μας: https://toperiodikomou.gr/ο-πάταγος-του-netflix/

Κωμωδίες

Friends

Η σειρά με μια χιουμοριστική ματιά δείχνει τις προσπάθειες έξι νεαρών παιδιών να περάσουν από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή και να ζήσουν ανεξάρτητοι.

The bing bang theory

Μια ακόμη καλή επιλογή, στα ίδια πλαίσια με την σειρά Friends είναι το The bong bang theory. 131 επεισόδια απλής, ευφυέστατης και ανατρεπτικής κωμωδίας.

Αστυνομικά/ Περιπέτεια

Broadchurch

Μετά τη δολοφονία ενός νεαρού αγοριού στη μικρή παραθαλάσσια πόλη του Μπρόντσερτς, οι ντετέκτιβ Έλι Μίλερ και Άλεκ Χάρντι αναλαμβάνουν τη μυστηριώδη υπόθεση.

Blacklist

Για δεκαετίες, ο πρώην κυβερνητικός πράκτορας Raymond “Red” Reddington υπήρξε ένας από τους πιο περιζήτητους εγκληματίες στο πλανήτη. Κάνοντας εγκλήματα σε όλο το πλανήτη και κλείνοντας συμφωνίες, ο Red απόκτησε πολλές διασυνδέσεις, και έγινε γνωστός με το όνομα “The Concierge of Crime”. Τώρα, ο Raymond μυστηριωδώς παραδόθηκε στο FBI με μία ενδιαφέρουσα προσφορά, θα τους βοηθήσει να συλλάβουν τον οίκο-τρομοκράτη Ranko Zamani, που πολλοί θεωρούσαν νεκρό, με την προϋπόθεση ότι θα μιλήσει στην Elizabeth “Liz” Keen, μια καινούρια πράκτορα του FBI, με την οποία φαινομενικά δεν έχει καμιά σύνδεση. Για την Liz, πρόκειται να είναι μια κόλαση η πρώτη μέρα στη δουλειά. Ο Zamani αποδεικνύεται πως είναι μόνο ο πρώτος της μαύρης λίστας που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια ο Red.

La casa de papel

Η τελειότερη οργάνωση ληστείας, ξεκινά από οκτώ ληστές που κλείνονται στο Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών με σκοπό να παραμείνουν για 11 μέρες, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορώντας κόκκινες στολές και μάσκες με το πρόσωπο του Ισπανού ζωγράφου Salvador Dalí,οι ληστές θέλοντας να αποφύγουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους αλλά και άλλων, χρησιμοποιούν ονόματα πόλεων για ψευδώνυμα. Υπεύθυνος για το πανέξυπνο και προσεκτικά μελετημένο σχέδιο της ληστείας είναι όπως ονομάζεται, ο «Καθηγητής», ο οποίος κινεί τα νήματα από ένα μυστικό κρησφύγετο.

Shooter

Ο Μπομπ Λι Σουάγκερ είναι ένας από τους καλύτερους σκοπευτές των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Τρία χρόνια πριν, έλαβε μέρος σε μια κυβερνητική επιχείρηση στην Αιθιοπία, η οποία στέφθηκε από… αποτυχία. Ο άμεσος συνεργάτης του σκοτώθηκε και ο ίδιος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ζώντας πλέον μόνος με το σκύλο του σε μια φάρμα, στη μέση του πουθενά. Εκεί θα τον εντοπίσουν και θα τον προσεγγίσουν άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών ζητώντας τη βοήθειά του ώστε να αποτραπεί πιθανή απόπειρα δολοφονίας του προέδρου των Η.Π.Α. Ο Μπομ δέχεται, μόνο που τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Ξαφνικά, ο Μπομπ βρίσκεται κατηγορούμενος για μια δολοφονία, με όλες τις μυστικές υπηρεσίες ξοπίσω του

Peaky blinders


H επική ιστορία αυτής της οικογένειας γκάνγκστερ ξεκινά το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Στρατιώτες που επιστρέφουν, νεόκοποι επαναστάτες και εγκληματικές συμμορίες αγωνίζονται για την επιβίωση σε ένα βιομηχανικό τοπίο που μαστίζεται από την οικονομική αναταραχή. Όπλα που εισέρχονται λαθραία στα σπίτια από τα χαρακώματα οδηγούνται στους δρόμους και γίνονται θανατηφόρα μέσα. Οι κομμουνιστές δεν ονειρεύονται μόνο την επανάσταση, την προετοιμάζουν και η κυβέρνηση την περιμένει.

Υπερφυσικά

Stranger Things

Βρισκόμαστε στο έτος 1983, όπου ένα βράδυ σε μια μικρή πόλη της Indiana, ο δωδεκάχρονος Will Byers εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η μητέρα του αγοριού και ο τοπικός σερίφης τον αναζητούν. Το ίδιο κάνουν και οι σκανταλιάρηδες φίλοι του Will οι οποίοι γνωρίζουν ένα αλλόκοτο κορίτσι με τηλεκινητικές ικανότητες που ισχυρίζεται ότι ξέρει πού βρίσκεται ο φίλος τους. Την ίδια στιγμή μυστικοί πράκτορες και επιστήμονες του κοντινού ερευνητικού κέντρου προσπαθούν να συγκαλύψουν την εξαφάνιση με κακόβουλες ενέργειες. Μέσα σ’ όλα αυτά, ένα τρομακτικό πλάσμα κάνει την εμφάνισή του εντείνοντας το μυστήριο και απειλώντας όλους όσοι βρίσκονται στα ίχνη του νεαρού Will.

Originals

Η σειρά ξεκινά με τα αρχέγονα αδέλφια να επιστρέφουν στην πόλη της Νέας Ορλεάνης για πρώτη φορά μετά το 1919. Αν και εκείνοι έχτισαν πρώτοι την πόλη, αναγκάστηκαν να φύγουν, ώστε να ξεφύγουν από τον εκδικητικό πατέρα τους. Κατά την απουσία τους όμως, ο προστατευόμενος του Κλάους, Μαρσέλ, έλαβε τα ηνία της πόλης. Ο Κλάους αποφασίζει ότι πρέπει να ρίξουν τον Μαρσέλ από την εξουσία και να πάρουν πίσω την πόλη που κάποτε τους ανήκε. 

Γενικά

Viking

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια του Ράγκναρ Λόντμπορκ, του μυθικού βασιλιά της Σκανδιναβίας. Στη σειρά παρουσιάζεται ως αγρότης, καταγόμενος όμως από έναν ιδιαίτερο πρόγονο, το θεό Όντιν, σε αντίθεση με τον πραγματικό Ράγκναρ ο οποίος ήταν βασιλικής καταγωγής και βασιλιάς της Σουηδίας.  Διορατικός και ατρόμητος ο Ράγκναρ Λόντμπορκ, δρα μαζί με τον αδερφό του Ρόλλο, που φαίνεται να ζει στη σκιά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από τον τον πραγματικό Ρόλλο της Νορμανδίας, τον πρώτο Βίκινγκ που εγκαταστάθηκε στη Γαλλία και έλαβε τον τίτλο του δούκα. Κάποια στιγμή ο Ράγκναρ Λόντμπορκ αποφασίζει να πλεύσει στην ανοιχτή θάλασσα και να ανακαλύψει τον κόσμο που κρύβεται μπροστά του.

Suits

O Mike Ross είναι μια διάνοια που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί. Προβληματικός και ξεροκέφαλος, έχει παρατήσει το κολέγιο και χαραμίζει την εξυπνάδα και τη φωτογραφική του μνήμη σε μικροαπάτες και σε εμπόριο κάνναβης. Μια καταδίωξη τον φέρνει μπροστά στον Harvey Specter, έναν από τους μεγαλύτερους δικηγόρους της Νέας Υόρκης, ο οποίος εντυπωσιάζεται από το μυαλό του και τον προσλαμβάνει παράτυπα ως βοηθό, αφού δεν έχει πάει ποτέ στο Harvard, απ’ όπου η εταιρία προμηθεύεται αποκλειστικά τα στελέχη της. Το δίδυμο είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα, όμως εκτός από τις μικρές και μεγάλες καθημερινές υποθέσεις που έχει να αντιμετωπίσει, πρέπει να κρύψει καλά το μυστικό για την πρόσληψη του Mike, από πολλούς ορκισμένους εχθρούς…

The Flash

Βασίζεται στα κόμικ τής DC Comics και τον χαρακτήρα Μπάρρυ Άλλεν/Flash, τον υπερήρωα με την στολή που πολεμά το έγκλημα και έχει την δύναμη να κινείται με υπεράνθρωπη ταχύτητα. Η σειρά ακολουθεί τον Άλλεν, ο οποίος είναι ένας ερευνητής τού εγκληματολογικού και ο οποίος αποκτά υπεράνθρωπη ταχύτητα, την οποία και χρησιμοποιεί, για να πολεμά εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων και άλλων που απέκτησαν υπεράνθρωπες ικανότητες.

Επιμέλεια κειμένου: Παντελής Μαμάκος

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ