Semifreddo

Υλικά συνταγής:

250 γρ. γάλα

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

300 γρ .φυστικοβούτυρο

40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

30 γρ. ξηροί καρποί

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε σκεύος το γάλα με τη μισή ζάχαρη και την κουβερτούρα. Χωριστά χτυπάμε το φυστικοβούτυρο να μαλακώσει. Ενώνουμε τα δύο παραπάνω μείγματά μας, προσθέτοντας στο τέλος τους ξηρούς καρπούς (κατ’επιλογή μας). Χώρια κάνουμε την σαντιγί μας χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ενώνουμε με το παραπάνω μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 με 5 ώρες. Σερβίρεται με ζεστή ganache σοκολάτας. (θρυμματίζουμε 100 γρ. σοκολάτα και ανακατεύουμε με 150 γρ. ζεστή κρέμα γάλακτος).

*Το semifreddo είναι ένα ημιπαγωμένο γλύκισμα, όπου μπορεί να σερβιριστεί ως ατομικό σε κουπάκι, σε ποτήρι, σαν τούρτα, σε τσέρκι ή και σε κορμό. Είναι δροσιστικό για τις ημέρες του καλοκαιριού και μπορεί να διαφοροποιηθεί με ανάλογα υλικά, χρώματα, αρώματα και γεύσεις! 

Ελένη Κουμαντάνου 
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ