Χειροποίητο παγωτό nutella με whiskey

Το καλοκαίρι έρχεται και η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας προτείνει χειροποίητες σπιτικές δημιουργίες!

Υλικά συνταγής

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φυτική
300 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
Δύο βανίλιες
30 γραμμάρια καβουρδισμένο θρυμματισμένο φουντούκι
20 γραμμάρια ουίσκι
270 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση συνταγής

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά τη κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας μία σφιχτή σαντιγί.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ουίσκι και το γάλα ζαχαρούχο.
Τέλος προσθέτουμε και την πραλίνα μας.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομμάτια – σταγόνες σοκολάτας, τρούφας, σιρόπια ακόμα και ξηρούς καρπούς.

Το αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο με καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο (κατάψυξη) για 2 ώρες.

Το βγάζουμε από την κατάψυξη, ξαναχτυπάμε στο μίξερ το μείγμα και ξανά αποθηκεύουμε για ακόμη 2 ώρες. Αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνω 2 έως 4 φορές.

Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνουμε για κάθε γεύση παγωτού που θέλουμε να δημιουργήσουμε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας τα ανάλογα υλικά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Αποθηκεύεται στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο, κομμάτια από φρέσκα φρούτα, φρουί γλασέ, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά, μαρμελάδα, γλυκά κουταλιού, σιρόπια, ξηρούς καρπούς, βάφλα, μπισκότα, σοκολάτες…

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ