Μελιτζάνες ιμάμ, από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά συνταγής: 

1 κ. μελιτζάνες φλάσκες

6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα όπως στη σαλάτα

4 σκ. σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

2 δαφνόφυλλα

Λίγο μπαχάρι

2-3 γαρύφαλλο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: 

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις τοποθετούμε σε μια βαθιά λεκάνη με μπόλικο αλατισμένο νερό. Σε μπόλικο λάδι καυτό περνάμε ελαφρώς τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις στεγνώσουμε και τις τηγανίζουμε αρκετά μέχρι να μαλακώσουν. Τις τοποθετούμε αραδιασμένες σε σουρωτήρι να στραγγίξουν όλο το λάδι που έχουν πιει. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το πελτέ και τα σκόρδα. Αφού τσιγαριστούν καλά-καλά προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας, λίγο νεράκι και φτιάχνουμε μια ωραία σάλτσα μαζί με τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα!

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ