Νόστιμες και γρήγορες κρέπες

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής

(για 15 τεμάχια)

500 ml γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
70 γραμμάρια ηλιέλαιο
2 τεμάχια αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι
Μια κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μια βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα ώστε να γίνει το μείγμα μας ένας αραιός χυλός.

Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, περνάμε ελαφρώς την επιφάνεια με λίγο βούτυρο ή λίγο ηλιέλαιο με πινέλο ή με χαρτί και αδειάζουμε μια κουτάλα από τον χυλό μας έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος από το τηγάνι.

Δε θέλουμε ούτε πολύ χαμηλή θερμοκρασία διότι θα κολλήσει ο χυλός μας και δεν θα ψηθεί, ούτε μεγάλη θερμοκρασία έτσι ώστε να μαυρίσει και να καεί η κρέπα μας. Μέτρια θερμοκρασία με ήδη ζεστό τηγάνι.

Γυρίζουμε το φύλλο της κρέπας και από την άλλη πλευρά να ψηθεί και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε κάνοντάς τες είτε γλυκές είτε αλμυρές.

*Κρέπες: Εύκολο έδεσμα γλυκό ή και αλμυρό για όλες τις ώρες της ημέρας από το πρωί έως και το ξημέρωμα.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα φύλλα της κρέπας και να τα συντηρήσουμε στην κατάψυξη ακόμα και στη συντήρηση, πολύ καλά όμως σκεπασμένα αεροστεγώς και ενδιάμεσα τοποθετούμε χαρτί αντικολλητικό.

Καλή Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ