Κόκκοι καφέ: 4 διαφορετικοί τρόποι να τους χρησιμοποιήσετε

Μπορεί να αγαπάτε τον καφέ και να είναι το απαραίτητο στοιχείο για να ανοίξει το μάτι σας το πρωί ωστόσο έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε με τους κόκκους του καφέ ή το κατακάθι; Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσεις του καφέ που μάλλον δεν έχετε φανταστεί.

Φρεσκάρετε τα χέρια σας

Αν η μαγειρική και συγκεκριμένα ο τεμαχισμός του σκόρδου και του κρεμμυδιού κάνει τα χέρια σας να μυρίζουν και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αυτή μυρωδιά, δεν έχετε παρά να πλύνετε τα χέρια σας με κόκκους καφέ. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Αρωματικό για τα σιφώνια

Αν παρατηρείτε δυσάρεστες μυρωδιές στα σιφούνια σας, δεν έχετε παρά να ζητήσετε βοήθεια από την αρωματική δύναμη του καφέ. Ανά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε το κατακάθι του καφέ στο σιφόνι και να ξεπλένετε με καυτό νερό.

Διώξτε τα έντομα

Αν τα έντομα έχουν περικυκλώσει το σπίτι σας δεν έχετε παρά να τα απωθήσετε με τη χρήση καφέ. Τοποθετήστε λίγους κόκκους σε ένα βάζο που αντέχει τη φωτιά ή ακόμα και σ’ ένα αλουμινόχαρτο και ανάψτε τους για να δημιουργηθεί καπνός που θα σας βοηθήσει να διώξετε τις σφήκες, τις μύγες και τα υπόλοιπα ενοχλητικά έντομα. Ακόμα αν ο σκύλος σας έχει ψύλλους χρησιμοποιήστε υγρούς κόκκους καφέ και κάντε μασάζ στο τρίχωμα του. Θα απομακρύνει του ψύλλους και το σκυλί σας θα μυρίζει υπέροχα.

Χρώμα από καφέ

Φτιάξτε το δικό σας χρώμα από το κατακάθι του καφέ κάνοντας μια πολύ απλή διαδικασία. Στο φλιτζάνι με το κατακάθι προσθέστε 2 φλ. ζεστό νερό και αφήστε το για 10 με 15 λεπτά. Το χρώμα προσφέρετε για ξύλινες επιφάνειες και δίνει ένα απαλό καφέ χρωματισμό. Με το συγκεκριμένο χρώμα μπορείτε να βάψετε μόνο ξύλινες επιφάνειες έτσι ώστε να δώσετε μια πιο σκούρα νότα καθώς δεν είναι ιδιαίτερα καλυπτικό ως χρώμα. Επίσης, αν είστε λάτρεις της χειροτεχνίας μπορείτε να εμποτίσετε χαρτί ή φακέλους που θέλετε να έχουν κάτι από μια άλλη εποχή.

Πηγή: http://spirossoulis.com

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ