Η ευτυχία είναι τρόπος ζωής!

Η ευτυχία είναι στιγμές. Δεν είμαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που θα σου το πει αυτό. Μικρές αναλαμπές χαρας, έκστασης και απόλυτης νηνεμίας. Είναι φορές που θες να φωνάξεις πόσο ευτυχισμένος είσαι, που θέλεις να χοροπηδήσεις, να τρέξεις, να γελάσεις με όλη σου τη δύναμη. Μη μου κρύβεσαι..!Το ξέρω πως υπάρχουν φορές που χτυπιέσαι μόνος σου στο δωμάτιό σου και έπειτα αναρωτιέσαι αν είσαι τρελός. Ξέρω πως γελάς με τον ίδιο σου τον εαυτό ώρες- ώρες και δευτερόλεπτα μετά σκέφτεσαι μήπως αρχίζεις να τα χάνεις.

Αγόρασες κάτι που ήθελες καιρό, έμαθες ένα κόλπο στο σκύλο σου, μίλησες με κάποιον που είχες χάσει επαφή, πέτυχες τον καφέ σου, βρήκες ξεχασμένο σε μια τσέπη ένα τάλιρο, πέτυχες αυτό που ποθούσες, πρόλαβες το λεωφορείο, κοιμήθηκες όσες ώρες ήθελες, βγήκες μετά από καιρό και πέρασες ένα τέλειο βράδυ, γύρισες σπίτι λίγα λεπτά πριν αρχίσει να βρέχει. Η ευτυχία, είναι πολυμορφική και για τον καθένα μας πληρεί διαφορετικά κριτήρια. Είναι στα μικρά, καθημερινά μα και στα μεγάλα και τα σπάνια.

Μεγάλη κουβέντα που λες, η ευτυχία. Και μεγάλη υπόθεση. Ποικίλλει ανάλογα με τις ηλικιίες και τα δεδομένα, τις συνήθειες, ακόμη και τα μέρη. Άλλοτε νιώθεις τυχερός και άλλοτε δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είσαι. Μαθαίνουμε από μικροί να συμβιβαζόμαστε και να λέμε «Δεν πειράζει. Ας είναι και έτσι.». Μαθαίνουμε να μη ζητάμε τα πολλά μη χάσουμε και τα λίγα. Μαθαίνουμε να μην είμαστε άπληστοι, παρά μόνο να ευγνωμονούμε. Και έτσι η ευτυχία είναι πιο γλυκιά, βλέπεις, όταν έρχεται, πιο προσιτή και πιο εύκολη.

Γι’αυτό να γελάς συχνά. Να μην τη διώχνεις από κοντά σου. Σε θέλει όσο και εσύ ακόμη και τις στιγμές που νιώθεις πως όλα πάνε στραβά. Προσποιήσου πως χαμογελάς όταν νιώθεις άσχημα και θα δεις που σταδιακά το χαμόγελο θα γίνει πραγματικό και θα νιώσεις τη χαρά μέσα σου. Κάθε δυστυχία και αναποδιά είναι ένα καινούριο μάθημα, μια ευκαιρία για μια καινούρια αρχή, μια ακόμη καταιγίδα πριν το ουράνιο τόξο σου!

Να προσπερνάς ό,τι σε χαλάει. Να διώχνεις ό,τι μολύνει την καλή σου διάθεση, να κρατάς μακριά σου ό,τι μειώνει έστω και λίγο την ένταση του γέλιου σου. Μη με ρωτάς αν μπορείς να εισαι διαρκώς ευτυχισμένος. Η ευτυχία είναι τρόπος ζωής και επιλογή σου, αν θα τον ακολουθήσεις. Και άσε τη μιζέρια για τους μίζερους. Μη γίνεσαι ένας από αυτούς!

~Νίκη Λούσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ