Κυριακή: Σαρδέλα ψητή

Υλικά συνταγής: 

1 κ. σαρδέλες καθαρισμένες

Αμπελόφυλλα

2 λεμόνια

3 σκ. Σκόρδο

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: 

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα αμπελόφυλλα στο πάτο του και από πάνω αραδιάζουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και στο τέλος την ρίγανη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Μην ξεχάσω!

Τα Ω3 που περιέχει η σαρδέλα ενισχύει την όραση και την λειτουργία του εγκέφαλου, συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ακόμα και στην καταπολέμηση των απότομων διακυμάνσεων τις διάθεσης. Δηλαδή λειτουργεί ακόμα και ως αντικαταθλιπτικό.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ