Δευτέρα: Μακαρόνια με κατσικίσιο τυρί

 

Υλικά συνταγής: 

1 πακ. μακαρόνια χοντρά

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο

300 γρ. κατσικίσιο τυρί

300 γρ. μυζήθρα ξερή

Βασιλικό

μαντζουράνα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό και αφού το σουρώσουμε κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί και ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια περιμένοντας να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τα σουρωμένα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με πιπέρι, βασιλικό και μαντζουράνα, ανακατεύουμε, σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

Μην ξεχάσω! 

Μια μερίδα τυρί παρέχει στον οργανισμό το ένα τρίτο της ημερήσιας ανάγκης σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και βιταμίνη D.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ