Απολαυστική πάβλοβα, από την Ελένη Κουμαντάνου

Είναι ένα δροσιστικό επιδόρπιο, με τραγανό το εξωτερικό του και με μία απαλή υφή εσωτερικά. Συνδυάζεται με φρέσκα κόκκινα φρούτα και χαρακτηρίζεται ως ένα γλυκό ιδιαίτερα νόστιμο και ελαφρύ!

Υλικά συνταγής

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια ασπράδια
Μία πρέζα αλάτι
Μία κουταλιά του γλυκού ξύδι λευκό

Υλικά για Patisserie

500 ml γάλα φρέσκο
100 ml κρέμα γάλακτος
140 gr ζάχαρη κρυσταλλική
2 κρόκους
50 gr Corn flour
Μία βανίλια
50 γραμμάρια βούτυρο

Υλικά για σαντιγί

100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Μία βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Σε καθαρό σκεύος στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη και, στο τέλος το αλάτι και το ξύδι.

Χτυπάμε γύρω στα 3-4 λεπτά μέχρι να στέκεται η μαρέγκα και να μην είναι υδαρές.

Κάνουμε διάφορα σχήματα, διάφορες ροζέτες με σακούλες ζαχαροπλαστικής και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 140 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνουμε να κρυώσουν και χωριστά ετοιμάζουμε την κρέμα. Συνήθως στην πάβλοβα χρησιμοποιούμε σαντιγί. Προτείνω κρέμα πατισερί αφρατεμένη με σαντιγί.

Εν συνεχεία, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μέχρι να βράσει και χωριστά σε μία μπασίνα έχουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί ανακατεμένα (ζάχαρη, κρόκοι, κρέμα γάλακτος, κορν φλάουερ).

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά επάνω στην εστία μέσα στο γάλα που βράζει. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αρχίζει να πήζει δημιουργώντας κάποιες φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο.

Διατηρούμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει με μία βρεγμένη λαδόκολλα από πάνω να εφάπτεται στη κρέμα ή με μεμβράνη έτσι ώστε να μην ξεραθεί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε μία σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε την κρέμα μας.

Διακοσμούμε με την ψημένη μαρέγκα και τα φρούτα.

Καλή Απόλαυση!

Από την Ελένη Κουμαντάνου,

Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ