Stroganoff με φιλετάκια μόσχου..

Το stroganoff, είναι ένα Ρωσικό πιάτο, πολύ διαδεδομένο και πολυφορεμένο, με ορισμένες διαφοροποιήσεις στο είδος του κρέατος και στα επιπλέον υλικά.

Υλικά συνταγής: 

180 γρ. φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος κομμένο ζουλιέν (σε λωρίδες)
3 τεμ. μανιτάρια λαζαρίνα
1 τεμ .κομμένο κρεμμύδι
Κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εστραγκόν
Βούτυρο
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
(Προαιρετικά στα υλικά μας μπορούμε να συμπληρώσουμε πιπεριές τρίχρωμες και sauce worcestershire, γιαούρτι).

Εκτέλεση: 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τις λωρίδες από το μοσχάρι και το σοτάρουμε καλά. Προστίθενται τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, τα καρυκεύματα μας, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος έως ότου δέσει η σάλτσα. Συνοδεύεται συνήθως με ρύζι basmati, πουρέ πατάτας ή και πατάτες τηγανιτές. 

Ελένη Κουμαντάνου 
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ