H Ελένη Κουμαντάνου μας ετοιμάζει τραγανό πανέ κοτόπουλο με δημητριακά

Το τραγανό πανέ κοτόπουλο με δημητριακά είναι ιδανικό για ορεκτικό αλλά και για κυρίως γεύμα συνοδεύοντάς το με μία γευστική γαρνιτούρα. Η Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει την πιο νόστιμη εκδοχή του!

Υλικά συνταγής

300 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος
100 γραμμάρια corn flakes καλαμποκιού
100 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια κρέμα τυριού
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
50 γραμμάρια γάλα
Γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
200 gr ηλιέλαιο, για τηγάνισμα

Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, σε μπαστουνάκια ή καρέ το στήθος κοτόπουλο.

Το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα, το βουτάμε στο γάλα, το πανάρουμε στο corn flakes το οποίο το έχουμε περάσει στο multi ή το σπάμε με τα χέρια μας για να έχει μεγάλα κομμάτια και να είναι η μπάρα μας τραγανή.

Το πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να κολλήσει το πανάρισμα και σε καθαρό λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα sticks κοτόπουλο.

Θέλουμε δυνατή θερμοκρασία για να τηγανιστεί και όχι να βράσει το κοτόπουλο.

Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια και σερβίρετε με το ντίπ των παραπάνω υλικών. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα τυρί, το ξύσμα και χυμό λεμόνι και τα μπαχαρικά μας σε μία μπασίνα.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ