Πρόκειται για μια γευστική παραλλαγή του cheesecake, η οποία θα ξαφνιάσει ευχάριστα τους ουρανίσκους σας!
Υλικά συνταγής
220 γραμμάρια κρέμα τυρί
70 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
40 γραμμάρια σπασμένο φιστίκι Αιγίνης
Μία βανίλια
Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
70 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο Oreo
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Ένα βαζάκι πάστα φιστικιού
Λευκή αραιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε σε σκεύος το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα το ήδη τριμμένο μπισκότο προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μπισκότο σε ένα τσέρκι ή στη βάση από ένα ταψάκι και το αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
Σε ένα κάδο του μίξερ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια προσθέτοντας στο τέλος μία κουταλιά πολτό πάστα φιστικιού. Και εκτός μίξερ προσθέτουμε τριμμένο φιστίκι.
Βάζουμε την κρέμα επάνω στο ήδη τριμμένο μπισκότο και τελειώνοντας γαρνίρουμε με την πάστα φιστικιού την οποία την έχουμε αραιώσει με λευκή σοκολάτα.
Προσοχή!
Στα αλλεργιογόνα και σε ανθρώπους με έχουν αλλεργίες σε ίχνη ξηρών καρπών.
Καλή Απόλαυση!
Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων
https://toperiodikomou.gr