7 λύσεις για να μην ηλεκτρίζονται τα ρούχα πάνω σας

Τα συνθετικά υφάσματα κυρίως, είναι επιρρεπή στο στατικό ηλεκτρισμό. Έτσι μόλις υπάρξει η παραμικρή τριβή, είτε όπως τα φοράς, είτε μέσα στη ντουλάπα σου που πιθανόν να είναι στριμωγμένα με άλλα ρούχα, κολλούν στο σώμα σου. Το αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και το πιο κολακευτικό. Παρόλο που μπορεί να σου φαίνεται πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από τον στατικό ηλεκτρισμό, είναι πολύ απλό. Δες τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τον διώξεις από τα ρούχα σου.

Τρίψε το ρούχο με μια κρεμάστρα από μέταλλο

Σίγουρα θα έχεις στη ντουλάπα σου τουλάχιστον μια συρμάτινη κρεμάστρα. Πέρνα την πάνω από το ύφασμα και θα δεις ότι θα λύσει το πρόβλημα.

Χρησιμοποίησε το νερό

Ο στατικός ηλεκτρισμός θα εξουδετερωθεί αν βρέξεις τα χέρια σου και χαϊδέψεις στη συνέχεια το ύφασμα. Μπορείς επιπλέον να το ψεκάσεις με λίγο νερό, εκτός αν μιλάμε για κάποιο υλικό που απαιτεί στεγνό καθάρισμα. Σ’ αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να ακολουθήσεις κάποια από τις υπόλοιπες συμβουλές μας.

Χρησιμοποίησε λακ

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η λακ θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα. Ψέκασε μια μικρή ποσότητα πάνω στο ρούχο σου και θα δεις πως σε λίγα δευτερόλεπτα ο στατικός ηλεκτρισμός θα είναι παρελθόν.

Η αγαπημένη σου ενυδατική είναι πιο χρήσιμη από ό,τι φαντάζεσαι

Σίγουρα φοράς κάποια κρέμα σώματος και όταν τα ρούχα σου ηλεκτρίζονται έχεις ένα λόγο παραπάνω να το κάνεις. Οι κρέμες που προορίζονται για την ενυδάτωσή σου περιέχουν μόρια νερού και έτσι είναι κατάλληλες για να σε σώσουν και από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.missbloom.gr/moda/ti-na-kano-an-ta-roucha-mou-ilektrizontai-yparchei-lysi-sto-provlima-sou/

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ