Όλα αρχίζουν ξαφνικά και τελειώνουν βιαστικά…

Γιώργος Τσ.

Μας έχουν μάθει πως η ζωή είναι στιγμές, πως η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Μέρα με τη μέρα αυτό επιβεβαιώνεται  με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Όλα τα ωραία κάποτε τελειωνουν, ίσως  για να έρθουν ωραιότερα ίσως και όχι, αλλά  το σίγουρο είναι ότι όλα έχουν αρχή και τέλος. Δυστυχώς, στη δικη μου περίπτωση το τέλος κυριάρχησε. Ένα τέλος  που όταν φτάνει η στιγμή να το δεις με τα μάτια σου, παρακαλάς  λίγο ακόμα να κρατήσει, παρακαλάς  ακόμα και 1 λεπτό ακόμα να διαρκέσει.

Είναι μερικά άτομα που έρχονται στη ζωή σου τόσο ξαφνικά, αλλά φεύγουν τόσο βιαστικά.

Έρχονται, σε γεμίζουν με όνειρα, με υποσχέσεις και έρχεται μια στιγμή που με μια λέξη τους, ένα ‘αντίο χωρίζουμε’, ένα ‘καλά να περνάς εγώ φεύγω’, σου χαλάνε ό,τι έχτιζες. Και εσύ μένεις μοναχός, να μετράς τα κομμάτια σου, να προσπαθείς να μαζέψεις ό,τι απέμεινε και να συνεχίσεις τον αγώνα της δύσκολης ζωής, που είναι ένας συνεχής αγώνας.

Καταλήγουν οι επαφές να γίνονται φωτογραφίες σε κινητά και υπολογιστές

που μένουν για να σου θυμίζουν ότι κάποτε ήσουν ευτυχισμένος. Κακία δεν κρατάω στο άτομο αυτό που μου προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα, η αγάπη μου συνεχίζει να υπάρχει γι’ εκείνη και θα υπάρχει για όσο ζω και όσο αναπνέω. Την αγαπάω παραπάνω απ’  τη ζωή μου και το ξέρει και εκείνη, όσες φορές και αν μαλώσαμε ή όσες φορές και αν το αμφισβήτησε.

Ελπίζω οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν

…να έχω ξανά την ευκαιρία  να δω αυτά τα μουτράκια που τόσο λατρεύω  στο κρεβάτι μου μόλις ανοίξω τα μάτια μου. Γιατί είναι μεγάλη  χαρά να βλέπεις κάθε πρωί ό,τι αγαπάς  ακριβώς δίπλα σου. Και αν η ζωή κάνει κύκλους όπως λένε, θα χαρώ πολύ να ξαναδώ τον άνθρωπο αυτόν στη ζωή μου. Γιατί η αγάπη δεν εχει όρια, η αγάπη δεν είναι δίνω και παίρνω, η αγάπη είναι αυτοτελής. Τη δινεις με όλη σου την ψυχή.

Θα κλείσω έχοντας  δανειστεί μία φράση που μου είπε. ‘Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές γυρίζουν’. Ελπίζω η ζωή να έχει τη φράση αυτήν υπόψιν της και για τη δική μου περίπτωση.

Χριστίνα θα σ’ αγαπάω για μέρες, μήνες, χρόνια, μέχρι να γυρίσεις. Ελπίζω  να γυρίσεις ή να γυρίσω, γιατί είσαι το σπίτι μου, το μοναδικό σπίτι που θέλω να έχω.

https://toperiodikomou.gr/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ