2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακων Χορων «συριανοπατῶ» 2, 3, 4 & 5 Μαΐου 2019

Ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «Η σοφία της παράδοσης», το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνουν στη Σύρο το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «συριανοπατῶ» και σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα πολιτιστικό τετραήμερο γεμάτο χορό, μουσική και αγάπη για την παράδοση στην κοσμοπολίτικη «Αρχόντισσα των Κυκλάδων»! Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, διοργανώνεται σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής με τίτλο «Μικρασιατικό τραγούδι και νησιωτικά συμπλέγματα»!

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε χορευτικές ομάδες νέων (εύρος ηλικίας συμμετεχόντων 6-20 έτη) από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης χορευτικής διοργάνωσης, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ο Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί και μουσικά σύνολα), η Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι) και ο Βασίλης Σμάνης (λαούτο) μοιράζονται με θαυμαστό και ξεχωριστό τρόπο τις γνώσεις τους με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Στις 3 Μαΐου, η «Σοφία της παράδοσης» υποδέχτηκε στην πλατεία Μιαούλη τις χορευτικές ομάδες, οι οποίες φέτος πλησίασαν τις 15 αποστολές. Μεταξύ αυτών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιος Αθανάσιος Πορταριάς, η Χορευτική Ομάδα Σελίνου από την Κρήτη, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός σύλλογος Αγκαιριας Πάρου, ο Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Μηνά Κερατσινίου, ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, η Χορευτική Ομάδα Μυκόνου «ΜΑΝΤΩ» και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Η ορχήστρα που πλαισιώνει για δύο ημέρες τα χορευτικά τμήματα αποτελείται φέτος από τους τρεις διδάσκοντες του σεμιναρίου, καθώς και τους Απόστολο Μάρη (κανονάκι), τη Γεωργία Λίτσα (σαντούρι) και τον Ακριβό Ζερβό (κλαρίνο).

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, μετά την ολοκλήρωση των χορευτικών παρουσιάσεων , θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία Μιαούλη για όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Μαΐου με μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Απόλλων, με τη συμμετοχή όλων των μουσικών και των συμμετεχόντων στο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής.

«Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό τετραήμερο γεμάτο χορό, μουσική και αγάπη για την παράδοση στην κοσμοπολίτικη «Αρχόντισσα των Κυκλάδων, το οποίο μεγαλώνει και αγκαλιάζεται ολοένα και από περισσότερους ομίλους και φορείς της χώρας μας», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η πρόεδρος του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης», Σοφία Λούβαρη.

Για να δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

Πηγή πληροφοριών: https://www.koinignomi.gr

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ