Χιονάτες

Υλικά κέικ:

3 αυγά

300 γραμ. γάλα φρέσκο

300 γραμ. καλαμποκέλαιο

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 

 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

1 κούπα ζάχαρη

3 κούπες νερό

300 γραμ. κουβερτούρα

4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο

πολλή ινδική καρύδα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Στη συνέχεια λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί (ή στρώνουμε λαδόκολλα), ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το μείγμα του κέικ να ψηθεί για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβουμε, αν το κάναμε σε στρογγυλό ταψί σε ρόμβους αλλιώς σε ορθογώνια κομμάτια. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα βουτάμε στο πιάτο με την καρύδα.

*Τips

Μπορεί να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με τρούφα σοκολάτας, αλλά να ξέρετε έχει μια μικρή δυσκολία στο στρώσιμο πάνω στο σιρόπι σοκολάτας, εάν θέλουμε βουτάμε απ’ όλες τις πλευρές τα κομμάτια στο σιρόπι σοκολάτας. Έτσι έχουμε και λευκές και σοκολατένιες χιονάτες. Καλή επιτυχία!!

Έφη Χολέβα 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ