ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ: Πέμπτη: Κρεατόπιτα

Υλικά συνταγής: 

1 πακ. φύλλο σφολιάτας

600 -700 γρ. κρέατα μαδημένα από τα φαγητά των εορτών που έχουν απομείνει.

(γαλοπούλα, κοτόπουλο, αρνάκι, κατσικάκι,) χωρίς λίπη

300 γρ. ανθότυρο ανάλατο

4 αυγά

Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε με το πιρούνι όπως κάνουμε στην τάρτα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα κρεατικά, το ανθότυρο και τα 3 αυγά συν το ασπράδι από το τέταρτο. Απλώνουμε το μείγμα μας σε όλο το ταψί πάνω από το φύλλο και βάζουμε την υπόλοιπη σφολιάτα από πάνω. Χτυπάμε τον κρόκο που έχουμε κρατήσει σε ένα πιάτο και αλείφουμε από πάνω την πίτα μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα τουλάχιστον. Προσέχουμε η γέμιση μας αν χρειάζεται αλατοπίπερο, καθώς τα φαγητά ήταν ήδη αλατισμένα. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε αλατοπίπερο και γι’ αυτό το λόγο επιλέγουμε ανάλατο ανθότυρο.

*Μην ξεχάσω! 

Συνήθως τις γιορτές το φαγητό που μαγειρεύουμε είναι παραπάνω από το καθημερινό και συνήθως μένει. Είναι προτιμότερο να το κρατήσουμε στο ψυγείο και να το φάμε ενδιάμεσα στην εβδομάδα με διαφορετικό τρόπο και έτσι αποφεύγουμε και να μην πεταχτεί το φαγητό και να μην φορτώσουμε το στομάχι μας τρώγοντας δύο ή τρεις ημέρες το ίδιο. Άλλωστε δεν είναι εποχές για να πετάμε φαγητά στα σκουπίδια.

Εβδομάδα αποτοξίνωσης

Μετά τις πολλές καταχρήσεις των εορτών ο οργανισμός χρειάζεται μια μικρή ξεκούραση για αποτοξίνωση. Περάσαμε μια περίοδο εορταστική η οποία φτάνει στο τέλος της και οι ορατές συνέπειες φάνηκαν ήδη στη ζυγαριά. Συσσωρευμένες τοξίνες στον οργανισμό, παχυσαρκία και αλλά προβλήματα μπορεί να προκλήθηκαν. Γι’ αυτό αποβάλουμε τις τοξίνες με λιτή και προσεκτική διατροφή. Καλό είναι να μην πέσουμε με τα μούτρα σε δίαιτες και σκληρές αποχές, γιατί κάθε άλλο πάρα κακό θα κάνουμε στον οργανισμό μας. Το πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσουμε για τον επόμενο τουλάχιστον μήνα θα πρέπει να περιέχει πολλές πίτες, λαχανικά, σούπες όχι παχιές βελουτέ και όσο μπορούμε να αραιώσουμε σάλτσες και να προτιμήσουμε τη φρέσκια ντομάτα. Για γλυκά ούτε κουβέντα και εσείς φίλοι μου γλυκατζήδες αρκεστείτε σε ένα ζελέ, σε ένα γλυκό του κουταλιού με λίγο μελί ή με γιαούρτι. Σε λίγες μέρες ακόμα δεν έφυγαν τα Χριστούγεννα, αρχίζει το τριώδιο που σημαίνει άλλη μια βεβαρημένη από τοξίνες περίοδος αφού δίνουν και παίρνουν τα κρεατικά και τα ψησίματα. Οπότε μέχρι το τριώδιο κρατήστε σταθερά και τη σωστή αποτοξίνωση.

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά και πάλι σε όλους σας.

Πατέρας Παρθένιος

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ