Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον ορό ενυδάτωσης

Πρόκειται για ένα προϊόν ενισχυμένης φροντίδας για την επιδερμίδα του προσώπου, το οποίο όλες οι γυναίκες μπορούν να το συμπεριλάβουν στην καθημερινή τους περιποίηση, ανεξάρτητα από την ηλικία και τον τύπο του δέρματός τους.

Το serum το βρίσκετε συνήθως σε υγρή, λεπτόρρευστη μορφή ή τζελ, ενώ η συμπυκνωμένη σύνθεσή του είναι πλούσια σε υδατικά στοιχεία και βιταμίνες ή άλλα συστατικά, ανάλογα με την δράση του ορού. Για παράδειγμα, υπάρχουν serum ενισχυμένης λάμψης που αποκαθιστούν την χαμένη φωτεινότητα της επιδερμίδας και ταιριάζουν σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος, ενυδατικοί οροί ή οροί αντιγήρανσης που περιέχουν συστατικά τα οποία ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και λειαίνουν το περίγραμμα του προσώπου και τις ρυτίδες.

Αναμειγνύοντας ή συνδυάζοντας ένα serum μαζί με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς στο δέρμα σου, προσφέρεις αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη το πρόσωπό σου σε καθημερινή βάση: νεανική ισχύ. Ειδικά αν έχεις την υπομονή να περιμένεις 28 ημέρες, χρονικό διάστημα που χρειάζονται τα κύτταρα για να ανανεωθούν.

Ενδείκνυται για την περιοχή των ματιών;

Το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό και εξαιρετικά ευαίσθητο. Συνήθως η εφαρμογή ενός ορού που περιέχει ουσίες οι οποίες μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ερεθισμό, για παράδειγμα μεγάλη ποσότητα ρετινόλης, θεωρείται απαγορευτική για τη συγκεκριμένη ζώνη. Σε περίπτωση που κάποιο serum είναι ακίνδυνο για τέτοια χρήση, τότε αυτό θα αναγράφεται στη συσκευασία του. Φρόντισε, λοιπόν, να διαβάζεις πολύ προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος. Συνήθως εκείνα που περιέχουν πεπτίδια και καφεΐνη ενδείκνυνται για την καταπολέμηση των ρυτίδων στο «πόδι της χήνας» και τη μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιώ το Serum προσώπου;

Το Serum είναι ένα συμπληρωματικό προϊόν φροντίδας, γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά, προκειμένου να είναι αποτελεσματικό. Ιδανικά, εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό του προσώπου και πριν τη χρήση ενυδατικής κρέμας. Η ρουτίνα που σας προτείνουμε είναι η εξής:

Καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας και κατόπιν εφαρμόστε κάποια τονωτική λοσιόν προσώπου. Όταν η λοσιόν απορροφηθεί, εφαρμόστε το Serum προσώπου με απαλές κινήσεις. Τέλος, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα για να «σφραγίσετε» την ενυδάτωση στο δέρμα σας και για καλύτερα αποτελέσματα.

Extra Tips
-Είναι πολύ σημαντικό, πριν εφαρμόσουμε τον ορό στο πρόσωπό μας, να έχουμε καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, ειδάλλως το προϊόν δε θα μπορέσει να δράσει σωστά.
Το να χρησιμοποιούμε μεγαλύτερη ποσότητα από την προτεινόμενη δεν επισπεύδει τα αποτελέσματα. Το serum δεν απορροφάται από την επιδερμίδα μας και το επιπλέον προϊόν χαραμίζεται.
-Μiα καλή ηλικία για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε Serum είναι τα 30. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αμελούμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας σε κάθε ηλικία.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ