Μπράουνις Σοκολάτα

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής:

250γρ. βούτυρο 82%
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
420γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4τμχ αβγά
1 κουτ. γλ. τγρή βανίλια
5γρ. Baking Powder
50γρ. αλεύρι μαλακό
60γρ. κακάο σκόνη
125γρ. καρύδια ψιλοκομμένα ή φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 20×30. Στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Χτυπάτε ελαφρώς στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο, το baking και τη βανίλια σε ένα μπολ και τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ομογενοποιείται η λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρώς. Τέλος, ρίχνετε τα καρύδια και ομογενοποιείτε.
Σερβίρετε στο ταψάκι σας. Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου. Κρυώνει, ξεφορμάρετε και επικαλύπτετε με λιωμένη σοκολάτα και σε κάθε κομμάτι ένα ολόκληρο καρύδι πεταλούδα.



https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ