Χρωματιστά μπισκότα, από την Ελένη Κουμαντάνου

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει την πιο γλυκιά και λαχταριστή συνταγή, για να μας φτιάξει η διάθεση!

Υλικά συνταγής

340 γραμμάρια βούτυρο
230 γραμμάρια ζάχαρη
2 κρόκοι αυγού
2 βανίλιες
50 ml γάλα
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή ή σε πάστα

Εκτέλεση συνταγής

Σε κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε καλά το μείγμα μας μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει, εννοώντας το βούτυρο (κομματάκια) μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα και σε χαμηλή ταχύτητα συμπληρώνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.

Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.

Στη συνέχεια, δημιουργούμε μία εύπλαστη ζύμη, τη μοιράζουμε σε δύο-τρία μέρη και τη χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με την παλάμη του χεριού μας ανοίγουμε σε πάχος 2 cm. Αργότερα, με τσέρκι ή κουπ πάτ σε διάφορα σχήματα διαμορφώνουμε τα μπισκότα.

Μπορούμε αν το επιθυμούμε, να ενώσουμε όλα τα χρώματα μαζί και να βγάλουμε τρίχρωμα μπισκότα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη στο ταψάκι και τοποθετούμε τα μπισκότα.

Σε προθερμασμένο φούρνο, τα ψήνουμε για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε καλά σκεπασμένο δοχείο μακριά από υγρασία. Σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ