Φτιάχνουμε Πασχαλινά κουλουράκια

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής

115 γρ. βούτυρο γάλακτος


115 γρ. βούτυρο 82% ή Μαργαρίνη μαλακή

260 γρ. άχνη ζάχαρη

2 τμχ. αβγά

1 τμχ. κρόκο αβγού

2 κάψουλες βανίλια σκόνη

150 γρ. γάλα

50 γρ. χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

15 γρ. Βaking powder

5 γρ. σόδα σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ τα βούτυρά μας, την άχνη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά ώστε να αφρατέψουν, πρώτα στην χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια στην δυνατή. Έπειτα, τα αβγά και τον κρόκο σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθήκη και των υγρών μας υλικών, γάλα και χυμό πορτοκάλι λίγο-λίγο για να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα μας.

Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και τη σόδα. Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.

*Σε αυτό το σημείο προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε το ζυμάρι μας για 15 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για καλύτερο αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν.

** Πλάθετε σε ότι σχήμα επιθυμείτε (πλεξούδα, βαρκάκι, στρογγυλό κτλπ) τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με ένα αβγό χτυπημένο με λίγο γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά περίπου, αναλόγως το φούρνο μας.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ