Πρόκειται για μία τεχνική μαγειρικής επάνω στην Περουβιανή κουζίνα. Στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και κυρίως προτιμάται λόγω της αίσθησης δροσιάς που χρειαζόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ελένη Κουμαντάνου, μας ετοιμάζει το πιο γευστικό σεβίτσε και μας παροτρύνει όλους να το δοκιμάσουμε!
Υλικά συνταγής
2 φιλέτα ψαριού καθαρισμένα
Αβοκάντο
Μάνγκο
Fruit pasion
Σχοινόπρασο
Φρέσκο κόλιανδρο
Αγγούρι
Κάπαρη
lime
Γκρέιπφρουτ
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Μπούκοβο
Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής
Έχουμε τα φιλέτα καθαρισμένα από τυχόν αγκάθια του ψαριού, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μία μπασίνα με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος.
Αφήνουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά να μαριναριστεί η σάρκα του ψαριού και με την άλμη και τα όξινα υλικά να «ψηθεί».
Όσο περισσότερο το αφήνουμε μέσα στα υγρά και στα υλικά τόσο περισσότερο «ψήνεται» η σάρκα και απορροφά παραπάνω γεύσεις.
Πρέπει να είναι σε πολύ μικρά κομμάτια διότι η ωμοφαγία εάν δεν είναι ο τρόπος σωστός δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν το γευτεί κάποιος.
Τρώγεται πάντα σε μικρές ποσότητες και πάντα σαν ορεκτικό.
Καλή μας Απόλαυση!
Η φωτογραφία ανακτήθηκε από: https://www.tasty-guide.gr