Δημιουργήστε μόνοι σας αρωματικά χώρου

Φτιάξτε οικολογικά και οικονομικά αποσμητικά χώρου με τα αρωματικά φυτά, τα βότανα, τους καρπούς και τα φύλλα από τον κήπο και τη βεράντα σας!

1ο Αρωματικό χώρου

Θα χρειαστείτε:

Ένα καθαρό βαζάκι με μεταλλικό καπάκι που βιδώνει

μια καρφίτσα

μαγειρική σόδα

φυσικό αρωματικό έλαιο της αρεσκείας σας, π.χ. τριαντάφυλλο, λεβάντα

Γεμίστε με μαγειρική σόδα το βαζάκι μέχρι τη μέση και προσθέστε 10 σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σας. Με την καρφίτσα κάντε μικρές τρύπες επάνω στο καπάκι του βάζου. Κλείστε το βάζο, ανακινείστε το και τοποθετήστε το σε όποιο σημείο του σπιτιού σας θέλετε. Μόλις διαπιστώσετε ότι πλέον δεν μυρίζει πολύ, προσθέστε απλώς μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που έχετε επιλέξει.

2ο Αρωματικό χώρου

Θα χρειαστείτε:

Ένα βαζάκι

ένα κατσαρολάκι

και τα αρωματικά που διαλέξατε, π.χ. λεβάντα, δεντρολίβανο, μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, αλλά και ροδέλες από φρούτα π.χ. πορτοκάλι, κίτρο, λεμόνι.

Δοκιμάστε ποιοι συνδυασμοί σας αρέσουν και αφού αποφασίσετε, τοποθετήστε τα υλικά μέσα στο κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό για να σιγοβράσουν. Για να ενισχύσετε τη μυρωδιά τους, προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα αγαπημένο σας έλαιο. Μην κάνετε υπερβολές γιατί θα εξαφανίσει τα υπόλοιπα αρώματα. Κατεβάστε το από τη φωτιά και βάλτε το στο βαζάκι.

3ο Αρωματικό χώρου

Θα χρειαστείτε:

Μαγειρική σόδα

και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο.

Ρίξε τη μαγειρική σόδα στα μπουκαλάκια σου και πρόσθεσε και μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο. Κούνησε το μπουκαλάκι και το αρωματικό χώρου σου είναι πανέτοιμο!

Πηγή: http://spirossoulis.com

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ