Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε σοκολατένια μπισκότα

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής:

125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο μαλακό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
70 γρ. κακάο
125 γρ. ξηρούς καρπούς αλεσμένους-κοπανισμένους (αμύγδαλο, φιστίκι, αλατισμένα ή μη) προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής:

Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, τους ξηρούς καρπούς και τέλος αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ συμπληρώνουμε τα κοσκινισμένα αλεύρι και κακάο.

Με κουτάλι ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής αδειάζουμε το μείγμα και τα πιέζουμε λίγο έτσι ώστε να πλατύνουν. Σε απόσταση μεταξύ τους, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε κάπου να κρυώσουν και αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα ή μέλι, ή κρέμα σοκολάτας ή ακόμη, κρέμα βανίλιας ενδιάμεσα έτσι ώστε να κολλήσουν τα μπισκότα μας. Μπορούμε και εξωτερικά να τα περάσουμε με σοκολάτα και τρούφα. Μπορούμε βέβαια, να τα φάμε και σκέτα.

Είναι τραγανά μπισκότα και διατηρούνται εκτός ψυγείου και εκτός χώρου που δεν υπάρχει υγρασία, καλά σκεπασμένα και τυλιγμένα σε μεμβράνη ή σε ένα πλαστικό κλεισμένο αεροστεγή με καπάκι.
Μπορούμε να αποφύγουμε και το κακάο να τα κάνουμε δηλαδή μόνο βανίλια, απλά θα συμπληρώναμε στην ίδια συνταγή 70 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης και 1 βανίλια επιπλέον.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ