Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef
Υλικά συνταγής
8 κρόκοι αβγών
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλούδα λεμόνι
1 κάψουλα βανίλια σκόνη
1 ξυλάκι κανέλα
*4-5 κουταλιές άχνη ζάχαρη για το καραμέλωμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100oC.
Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να ασπρίσει ελαφρώς.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη φλούδα λεμόνι και το ξύλο κανέλας σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα από 5 λεπτά, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας.
Μόλις η κρέμα αρχίσει να σιγοβράζει τη ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά σιγά-σιγά και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια, πήλινα, ρηχά.
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε βαθύ ταψί, προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, τις αφήνετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Πασπαλίζετε τις κρέμες με την άχνη ζάχαρη και τις καίτε με φλόγιστρο ή τις βάζετε στο γκριλ για 3-5 λεπτά ώστε να καραμελώσουν.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Μερίδες: 6
Καλή σας όρεξη!
