Φαγκρί φιλέτο με πέρλες από βαλσάμικο και τρίχρωμη κινόα σε σάλτσα από βαλσάμικο πορτοκάλι

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής

2 φιλέτα φαγκρί
120 γραμμάρια κινόα
Πέρλες βαλσάμικο
Κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι
1 τσαμπί ντοματίνια
Ξύσμα ενός lime

Εκτέλεση συνταγής

Σε νερό που βράζει με μυρωδικά μέσα ή με ζωμό ψαριού βυθίζουμε για 2′ τα φιλέτα μας μέσα στο νερό.

Βγάζουμε και στραγγίζουμε.

Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό για 5′.

Στραγγίζουμε και αρωματίζουμε με σταγόνες από μπαλσάμικο, βαλσάμικο λεμόνι, ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

** Ποσάρω σημαίνει: Σε νερό πριν το βρασμό του τοποθετούμε το τρόφιμο για 2-3 λεπτά.
Το ποσέ είναι ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, πολύ γρήγορος και πολύ χαμηλός σε θερμιδική απόδοση. Ιδανικό για αθλητές και για ανθρώπους με διάφορες παθήσεις.

Καλή σας Όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ