Τα λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό μας

Πλησιάζει η ωραιότερη εποχή του χρόνου… το καλοκαίρι! Γι’ αυτό, σας δείχνουμε τα πέντε συχνότερα λάθη που κάνουμε σχετικά με το αντηλιακό μας, προκειμένου να τα αποφύγουμε και να προφυλαχτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον ήλιο!

Το φοράμε μόνο όταν έχει ήλιο

Για την ακρίβεια η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει μέχρι και γυαλί, πόσο μάλλον μερικά σύννεφα. Είναι απαραίτητο να φοράμε αντηλιακό χειμώνα- καλοκαίρι, και όχι μόνον όταν ο ήλιος είναι καυτός…

Το αντηλιακό μετά τις 2 ώρες, χάνει τη δραστικότητά του

Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, πως ο ιδρώτας και το κολύμπι, το ξεπλένουν σταδιακά. Οπότε είναι χρήσιμο, να το ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα…

Δε βάζουμε αρκετό

Στη περίπτωση του αντηλιακού δεν είναι μόνο η ποιότητα, είναι και η ποσότητα που μετράει. Θυμήσου να απλώνεις μια γενναία ποσότητα αντηλιακού σε όλο σου το σώμα προσεκτικά και να κάνεις μασάζ για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Το χρησιμοποιούμε και φέτος ενώ το έχουμε ανοίξει από πρόπερσι

Μπορεί να νομίζουμε πως το αντηλιακό μας δεν έχει ημερομηνία λήξης, όμως, όπως όλα μας τα καλλυντικά, έτσι έχει κι αυτό. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό να το ανανεώνουμε τακτικά, αφού με τον καιρό χάνει τις προστατευτικές του ιδιότητες.

Η τιμή και ο δείκτης προστασίας δεν είναι ενδεικτικά

Οι γιατροί συμβουλεύουν να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30. Αυτό όμως δε σημαίνει πως ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 60 προσφέρει διπλάσια προστασία. Αντίθετα η διαφορά είναι αμελητέα. Γι’ αυτό ασχέτως του δείκτη, δεν πρέπει να παραβλέπουμε να το ανανεώνουμε συστηματικά και να αποφεύγουμε τον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες.

Πηγή: https://www.organicbrands.gr

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ