Σπετζοφάι Βολιώτικο!

Υλικά Συνταγής:

 400γρ χωριάτικο λουκάνικο

 3 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

 4 πράσινες πιπεριές

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 ώριμες ντομάτες

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Θυμάρι

1 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση:

Περνάμε τα λαχανικά στο τηγάνι να μαραθούν λιγάκι, με λίγο αλάτι. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη γάστρα. Περνάμε τα λουκάνικα από το τηγάνι. Λίγο πριν τα βγάλουμε,  τρίβουμε τις ντομάτες και τελειώνουμε με τον πελτέ και το θυμάρι. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη γάστρα .Στη συνέχεια, καραμελώνουμε τα κρεμμύδια με 1 κουταλιά ζάχαρη. Τέλος, τα ρίχνουμε στη γάστρα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το σκόρδο, το προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.

200 βαθμοί και καλή μας επιτυχία!

Έφη Χολέβα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ