Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.
Υλικά συνταγής
500g ζυμαρικό
1 λίτρο γάλα σόγιας
200 γραμμάρια φέτα φυτική
200 γραμμάρια φυτικό τυρί
100 γραμμάρια πιπεριές
100 γραμμάρια μανιτάρια
200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
60 γραμμάρια μουστάρδα
2 τεμάχια κρεμμύδι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Από τη στιγμή που βράσει και ρίξουμε το ζυμαρικό τα βράζουμε για 6 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε ελαφρώς για να σταματήσει ο βρασμός τους.
Αδειάζουμε το ζυμαρικό μας σε ένα ταψί κουζίνας 15×17. Κόβουμε όλα τα λαχανικά με τα τυριά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Τέλος, συμπληρώνουμε και τα υγρά και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
**Είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση και σε περίοδο νηστείας αλλά και σε Vegan διατροφή. Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε υλικά με βάση την προτίμησή μας και με γνώμονα το τι υπάρχει στην αγορά.Μπορούμε να το παρασκευάσουμε ακόμη και σε ένα πυρέξ. Τα παραπάνω υλικά που δίνονται είναι για ένα μεγάλο ταψί κουζίνας συγκεκριμένων διαστάσεων. Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι οτιδήποτε σε μορφή ζυμαρικού κοφτό, μικρό έτσι ώστε να δουλεύετε και να ανακατεύεται καλύτερα με τα υλικά μας: πένες, ριγκατόνι, αστεράκι, κοχυλάκι, σιουφιχτά, φιογκάκια, κοφτό μακαρονάκι.
Καλή σας όρεξη!

Καλή σας όρεξη!