Σορμπέ Λεμόνι με 2 υλικά

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής

300 γρ. χυμό λεμόνι
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

-Στύβουμε και σουρώνουμε το χυμό λεμονιού
-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε στην φωτιά
-Μόλις το σιρόπι βράσει για ένα λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
-Ενσωματώνουμε στο σιρόπι το χυμό λεμόνι και το ξύσμα
-Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα μας στο ψυγείο *(προτιμότερο είναι να το φτιάξουμε μια μέρα πριν)
-Τοποθετούμε το μείγμα μας σε οικιακή παγωτομηχανή μέχρι να σφίξει
-Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή ακόμα καλύτερα με ένα μπίμερ (μπλέντερ χειρός). Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί 5-6 φορές.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ