Σημερα μαγειρευουμε: Σαλατα με αποξηραμενα,bake rolls, βαλσαμικο και σιροπι ροδιου

Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής:

Ρόκα baby
Σπανάκι baby
Βαλεριάνα
Παντζαρόφυλλα
Μια μπαγκέτα ψωμί
100 γραμμάρια ξύδι βαλσάμικο
30 γραμμάρια μουστάρδα
200 ml ηλιέλαιο
50 γραμμάρια κρέμα βαλσάμικου ρόδι
Αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση συνταγής:

Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα όλα τα φυλλώματα με τα αποξηραμένα φρούτα. Έχουμε κόψει λεπτές φέτες μια μπαγκέτα ψωμιού δίνοντας της σχήμα και με λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170°.

Ξεχωριστά ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ ή στο μίξερ μουστάρδα, σιρόπι ροδιού, βαλσάμικο και σιγά-σιγά το ηλιέλαιο.

*Η βινεγκρέτ διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα.
Χρησιμοποιούμε μουστάρδα γιατί είναι πηκτικό και βοηθάει έτσι ώστε να μη μας κόψει και να μη χωρίσει η βινεγκρέτ.
Τα bake rolls μπορείτε να τα κάνετε λεπτές φετούλες επάνω από τη σαλάτα.
Ταιριάζει πάρα πολύ στα bake rolls πάπρικα και σκόρδο.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ