Συνταγή για πεντανόστιμα Pancakes

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά για τον χυλό:

2 αυγά
560 γραμ. γάλα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής:

Ανακατεύονται όλα μαζί τα υλικά. Πάνω σε ζεστό τηγάνι ή σε ζεστή πλάκα, περνάμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι και απλώνουμε μια κουτάλα παχύρρευστο χυλό. Αφού ψηθεί, το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Αποσύρουμε από την εστία και γεμίζουμε σε διάφορες στρώσεις με τα υλικά της αρεσκείας μας είτε αλμυρά είτε γλυκά (πραλίνα-μέλι-ξηροί καρποί-μπισκότο-τυριά-αλλαντικά-αυγά-λαχανικά-διάφορες σως).

Όσο είναι ζεστά τα pancakes τρώγονται ευχάριστα. Όσο κρυώσουν η ζύμη στεγνώνει καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις στρώσεις. Όσο είναι ο χυλός στο ψυγείο, σφίγγει και έχουμε καλύτερη υφή στο μείγμα μας. Αν σφίξει αρκετά το αραιώνουμε με λίγο γάλα. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 6 ημέρες.

Τα pancakes είναι το πρωινό της Αμερικής και η ελληνική εκδοχή της τηγανίτας.
Είναι ένα γεύμα ολοκληρωμένο και πάρα πολύ χορταστικό, το οποίο το κύριο υλικό του μπορεί να είναι είτε σε αλμυρό είτε σε γλυκό.
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει στη μόδα του brunch. Προσφέρετε από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ