Σήμερα μαγειρεύουμε, ορτύκι μαριναρισμένο μέσα σε ξύδι βαλσάμικο και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Το μαγειρεμένο ορτύκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα (σίδηρος, χαλκός, φώσφορος) και χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου όπως την Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία και Γαλλία. Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μοιράζεται μαζί μας την πιο νόστιμη συνταγή!

Υλικά συνταγής

2 τεμάχια ορτύκι
60 γραμμάρια ξύδι βαλσάμικο
20 γραμμάρια κονιάκ
20 γραμμάρια πετιμέζι ή κρέμα βαλσάμικο σύκο/ρόδι
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση συνταγής

Έχουμε τα ορτύκια σε μαρινάδα για 4-12 ώρες με ξύδι μπαλσάμικο, κρέμα βαλσάμικο σύκο, κονιάκ και λίγη λιωμένη σοκολάτα.

Όσο περισσότερο βρίσκεται μέσα στη μαρινάδα τόσο περισσότερο μαλακώνει το κρέας και απορροφά πιο γρήγορα τα αρώματα.

Όπως είναι από τη μαρινάδα με τα υγρά του, το βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο για 30′-40′ ολόκληρο το ορτύκι.

Το αλείφουμε συνεχώς με τα υγρά του έτσι ώστε να γίνει τραγανό.

Αφού ψηθεί και κρυώσει το βουτάμε σε σάλτσα που έχουμε δημιουργήσει από λιωμένη κουβερτούρα, κονιάκ, θυμάρι και κρέμα από μπαλσάμικο σύκο ή ρόδι.

Καλή Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ