Σήμερα μαγειρεύουμε, Λάβα Σοκολάτας

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής

7 τεμάχια αβγά

160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 στικ βανίλιας

190 γρ. βούτυρο 82%

225 γρ. σοκολάτα υγείας

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 γρ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το οικιακό μίξερ χειρός για 3 λεπτά. Λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτα-βούτυρο μέσα στο μείγμα του αβγού και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε να πάρει το μείγμα όλο το αλεύρι με το κακάο. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε φορμάκια μιας χρήσεως έως τα 3/4 του ύψους της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 9 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και καταναλώνουμε άμεσα, προσθέτοντας στην κορυφή του σουφλέ λίγο ρευστή κρέμα γάλακτος.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Μερίδες: 8 φορμάκια μίας χρήσεως

https://toperiodikomou.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ