Πού να βρω ένα φιλαράκι..!

Καταλαβαίνεις πότε ερωτεύεσαι, πότε πονάς, πότε είσαι ευτυχισμένος, αλλά πότε έχεις στο πλάι σου έναν πραγματικό φίλο, πώς το καταλαβαίνεις; Αναρωτιέμαι, τί είναι αυτό, που από την παιδική ηλικία, μας κάνει να νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε φίλους, είτε φανταστικούς, είτε αληθινούς. Χρειάζεται κάθε άνθρωπος, ακόμη και ο πιο ισχυρός ένα στήριγμα, κάποιον να βρίσκεται δίπλα του, πάντα και όπου χρειαστεί.

Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας, δημιουργούμε διάφορες ιστορίες με τους κατάλληλους πρωταγωνιστές, όπου δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τα παιχνίδια και στη συνέχεια οι πρώτοι μας παιδικοί φίλοι. Κατά τη διάρκεια αναζήτησης του εαυτού μας, ψάχνουμε και τους ανθρώπους με τους οποίους θέλουμε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας και με τους οποίους η επικοινωνία πραγματοποιείται αθόρυβα. Σε μια πραγματική φιλία, δε χωράνε αποστάσεις,αμφιβολίες και ζήλιες, δεν υπάρχει ‘φταις’, αλλά ‘έλα μωρέ, δεν πειράζει’ ακόμη κι αν εκείνη τη στιγμή είσαι πυρ και μανία.

Φίλος, είναι αυτός που θα βαδίσει μαζί σου ακόμη και στον γκρεμό, αυτός που θα σε αποδεχθεί έτσι όπως είσαι και θα είναι για σένα ο άλλος σου εαυτός, γιατί φίλος και αδερφός σε τι ακριβώς διαφέρουν; Γιατί πραγματικά ευτυχισμένος είναι, αυτός που έχει συμπληρώσει τη ζωή του με φίλους αληθινούς.

Κριστέλα Ζέφι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ