ΠΗΛΙΟ: το βουνό των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ !

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το Πήλιο, ήταν η θερινή κατοικία των Θεών και των Κενταύρων. Το Πήλιο βρίσκεται στο νομό Μαγνησίας δίπλα από την πόλη του Βόλου.  Αποτελείται από πάνω από 40 χωριά στις πλαγιές του βουνού! Συνδυάζει ομορφιά,γραφικότητα, φύση αλλά και ενδιαφέρον. Καταφύγια για τον χειμώνα, χιονοδρομικό κέντρο για σκι, υπέροχο φαγητό, φύση μοναδική καθώς και παραλίες! Σχεδιάζεις ταξίδι με το άλλο σου μισό;  Σκέφτεσαι που θα πας στο επόμενο τριήμερο;  Το Πήλιο είναι η καλύτερη επιλογή για σένα!

Ζαγορά

Η πανέμορφη Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου! Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου και απλώνεται σε καταπράσινη πλαγιά από την οποία ο επισκέπτης έχει θέα το Αιγαίο πέλαγος. Η ιστορία της και η ομορφιά της, φαίνεται σε κάθε γωνιά. Μία βόλτα θα σε ανταμείψει. Επίσης, βρίσκεται το σχολείο του Ρήγα Φεραίου το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα!

Τσαγκαράδα

Το διάσημο χωριό του Πηλίου πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο και περιτριγυρίζεται από υπέροχες παραλίες, όρμους και κολπίσκους. Ανέκαθεν αποτελούσε το χωριό των καλλιτεχνών και των σοφιστικέ, ενώ τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και οι ονομαστές ταβέρνες της έχουν κάνει την Τσαγκαράδα ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά στην περιοχή

Μηλιές

Το τρενάκι του Πηλίου ξεκινάει από τις Μηλιές και καταλήγει στα Άνω Λεχώνια μέσα σε 90 λεπτά. Αξία ανεκτίμητη! Φυσική ομορφιά, απεριόριστη! Διαδρομή συναρπαστική,  η θέα στον Παγασητικό, μέσα σε καταπράσινα τοπία, πέτρινα γεφυράκια και παραδοσιακές καμάρες.

Μακρινίτσα

Για πολλούς είναι το γνωστότερο χωριό του Πηλίου. Ένα χωριό που ξεχειλίζει από γραφικότητα. Παλιά αρχοντικά, πέτρινες πλατείες, οικισμοί και το μεγαλύτερο «Μπαλκόνι του Πηλίου»! Η παράδοση στα καλύτερά της, κυριαρχεί παντού, στο χωριό, στις ταβέρνες, σε ξενώνες και ξενοδοχεία. Μη παραλείψεις να το επισκεφτείς!

Πορταριά

Kοσμοπολίτικο άγγιγμα. Η Πορταριά χαρακτηρίζεται από μια έντονη κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα – προτίμησέ την εάν σου αρέσει να βλέπεις κόσμο! Γραφική, όμορφη και δίπλα  στο χιονοδρομικό κέντρο, σφύζει από κόσμο όλες τις εποχές του χρόνου. Εκεί που η παράδοση συναντά το σύγχρονο τουρισμό, η Πορταριά διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα και προσφέρει ηρεμία, άνεση και μικρές δόσεις πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη!

Επιμέλεια άρθρου: Παντελής Μαμάκος 

http://toperiodikomou.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ