Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.
Υλικά συνταγής
2 αυγά
120 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Μια βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
Βουτυρόκρεμα
125 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας γάλα ή νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση συνταγής
Στον κάδο του μίξερ ξεκινάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο. Μόλις το μείγμα ασπρίσει, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα ή εκτός μίξερ ελαφρώς και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα στερεά.
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα φορμάκια σιλικόνης, τις θήκες ή τα καραμελόχαρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςγια 15 λεπτά στον αέρα.
Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, βάζοντας στο τέλος το χρώμα της ζαχαροπλαστικής.
Διακοσμούμε αφού κρυώσουν τα cupcake.
*Τα cupcakes είναι ένα ατομικό ψημένο γλύκισμα με επικάλυψη συνήθως βουτυρόκρεμα , γλάσο ακόμα και λιωμένη σοκολάτα. Είναι κέικ ιδανικό για να συνοδεύει τον καφέ ακόμη και το brunch μας.
Καλή Απόλαυση!
