Πατροπαράδοτη μαγειρίτσα

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής

1 κ. συκωταριά
2 τεμ. μαρούλια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσ. άνιθο
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε νερό που βράζει ποσάρω τη συκωταριά ξαφρίζοντας τις ακαθαρσίες. Κρατάω το ζωμό, αφαιρώ τη συκωταριά και με ένα ψαλίδι τα κόβω σε μικρά κομμάτια.

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω τα εντόσθια, προσθέτω ντομάτα, μαρούλια, κρεμμυδάκι και άνηθο. Συμπληρώνω τα μπαχαρικά στο τέλος και το ζωμό που έχω κρατήσει εξαρχής και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά έως ότου συμπυκνωθούν τα υγρά.

Μία συκωταριά περιέχει (συκώτι πνευμόνι, καρδιά και έντερα).
Εάν θέλουμε στην ίδια διαδικασία τη μαγειρίτσα να την αυγοκόψουμε αφαιρούμε την ντομάτα από τη συνταγή και στο τέλος δένουμε.

Κρατάμε στο τέλος αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα, χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια, χωριστά 2 κρόκους και σε λίγο κρύο νερό με χυμό 1/2 λεμονιού προσθέτουμε μια κουταλιά Corn flour.

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο τέλος (ασπράδια χτυπημένα-κρόκους χτυπημένους- Corn flour και ζωμό) και το αδειάζουμε επάνω από την κατσαρόλα και κουνάμε διαδοχικά έτσι ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.
Η διαδικασία γίνεται στο τέλος εκτός φωτιάς.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ