Πάστα Θαλασσινών

Υλικά συνταγής:

500 γρ. ζυμαρικά (π.χ. λιγκουίνι)
60 γρ. σάλτσα ντομάτας
40 γρ. μύδια με κέλυφος
20 γρ. μύδια (ψίχα)
20 γρ. καβουρόψιχα
40 γρ. γαριδάκι (γαρίδες μικρές)
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Βότκα
Θυμάρι, κόλιανδρο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εκτέλεση:

Σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι ρίχνουμε το ζυμαρικό της επιλογής μας. Ανακατεύουμε διαδοχικά και τα βράζουμε για 6′. Τα κρυώνουμε σε κρύο νερό και σταματάμε το βρασμό έτσι ώστε να παραμείνουν al dente. Σε σκεύος τοποθετούμε όλα τα θαλασσινά, (μύδια με κέλυφος, μύδια χωρίς, γαρίδες, καβουρόψιχα) με λίγο νερό ώσπου να ξεπαγώσουν. Αδειάζουμε τα περιττά υγρά και ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με βότκα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κόλιανδρο και μαϊντανό. Όταν δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε τα μύδια με κέλυφος, ρίχνουμε μες στη σάλτσα και τη πάστα μας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Διακοσμούμε με τα μύδια και σερβίρουμε!

Ελένη Κουμαντάνου 
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ