Μικρός Χώρος; 7 Έξυπνοι Τρόποι για να τον «Μεγαλώσετε»!

Υπάρχουν πολλά τρικ για να κάνετε έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αρκεί να γνωρίζετε ποια είναι και πώς να τα εφαρμόσετε. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω για να μάθετε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να «μεγαλώσετε» έναν μικρό χώρο.

Δημιουργήστε ζώνες

Δουλεύετε, κοιμάστε, χαλαρώνετε, τρώτε; Συγκεντρώστε όλες τις δραστηριότητες που κάνετε. Στην συνέχεια δημιουργήστε «δωμάτια» για κάθε δραστηριότητα με μια κουρτίνα, μια πολυθρόνα, ένα τραπέζι έξυπνα τοποθετημένο ή έναν πίνακα ζωγραφικής. Τα νοητά αυτά δωμάτια θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Αγκαλιάστε την αλλαγή

Τι εννοούμε: αν είστε προετοιμασμένοι για μερικές αλλαγές μέσα στη μέρα, τότε θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο. Μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας έπιπλα που εξυπηρετούν πάνω από μια λειτουργίες. Ένα τραπέζι μπορεί να χρησιμεύσει ταυτόχρονα σαν τραπέζι δείπνου, αλλά και ως γραφείο. Προμηθευτείτε έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι και μπορεί να φιλοξενήσει τους καλεσμένους σας. Αυτές οι μικρές καθημερινές αλλαγές θα σας βοηθήσουν να έχετε λιγότερα έπιπλα, άρα περισσότερο χώρο.

Ξεγελάστε το βλέμμα

Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση της «επέκτασης». Βάλτε κουρτίνες που εκτείνονται από το πάτωμα ως το ταβάνι, έπιπλα με γυαλί ώστε να περνάει από μέσα το βλέμμα ή καθρέπτες που είναι τοποθετημένοι σε στρατηγικά σημεία. Τα παραπάνω θα σας δώσουν την αίσθηση ότι ο χώρος δεν έχει εμπόδια και κατ’ επέκταση θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Δώστε αξία σε κάθε αντικείμενο

Επιλέξτε έπιπλα και αντικείμενα που σας δίνουν την μέγιστη λειτουργικότητα με τον μικρότερο δυνατό όγκο. Χρησιμοποιήστε, για παράδειγμα, δύο μικρά coffee tables που θα μπορείτε εύκολα να τα μετακινήσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας, αντί για ένα μεγάλο που θα καταλαμβάνει όγκο και θα.. χτυπάτε τα γόνατά σας κάθε φορά που θα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από τον λιγοστό χώρο που αφήνει ελεύθερο.

Επιλέξτε μεγάλα έπιπλα

Ξέρουμε ότι μόλις σας είπαμε να προτιμήσετε δύο μικρά coffee tables από ένα μεγάλο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα έπιπλα που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο είναι προτιμότερο να έχει ένα μεγάλο κρεβάτι και δύο κομοδίνα (τα απαραίτητα δηλαδή), παρά ένα μικρότερο κρεβάτι, δύο κομοδίνα, ένα μικρό τραπεζάκι, μια συρταριέρα κλπ. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερα λίγα και μεγάλα, παρά πολλά και μικρά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://spirossoulis.com/spiti-diakosmisi-mikros-xoros-7-eksypnoi-tropoi-gia-na-ton-megalosete/

Φωτογραφία: https://unsplash.com

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ