Μαγειρίτσα Χανιώτικη, από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά συνταγής: 

1 συκωταριά

1 κ. έντερα καθαρισμένα

2 μαρούλια ψιλοκομμένα

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Λίγο μπαχάρι

2 δαφνόφυλλα

1 φλ. καφέ ρύζι

2 αυγά

3 λεμόνια στημένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ψιλοκόβουμε την συκωταριά, την πλένουμε και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσει. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν ροδίσει ρίχνουμε την συκωταριά. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχάρια, τη δάφνη και σιγοβράζουμε με μπόλικο νερό. Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό μας προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Με τον γνωστό τρόπο κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε προσεκτικά στο φαγητό όταν φτάνει στο τέλος του. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι το βράδυ της ανάστασης.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ