Λαχταριστό αλμυρό κέικ: Ένα ελαφρύ γεύμα για όλες τις ώρες!

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει το πιο γευστικό και εύκολο αλμυρό κέικ!

Υλικά συνταγής

3 τεμάχια αυγά
220 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
150 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια (διάφορα) τυριά και αλλαντικά
Μια πρέζα πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο
80 γραμμάρια ηλιέλαιο
100 γραμμάρια λαχανικά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα τα αυγά, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε τα τυριά, τα αλλαντικά και τα λαχανικά και συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά και το αλεύρι.

Εάν το μείγμα βγει πολύ σφιχτό, συμπληρώνουμε λίγο ηλιέλαιο, ενώ εάν το μείγμα βγει λίγο αραιό προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα.

Στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε!

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ