Λαχταριστός κορμός ρευστής καραμέλας

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας προτείνει μία έξυπνη και οικονομική ιδέα διαφορετικού γλυκίσματος πέρα από τα συνηθισμένα, με ιδιαίτερη γεύση, καθώς παντρεύεται η γλυκιά με την αλμυρή καραμέλα προσφέροντας ένα μοναδικά γευστικό αποτέλεσμα!

Υλικά συνταγής

220 γραμμάρια φαρίνα
3 τεμάχια αυγά
130 γραμμάρια γλυκόζη
150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
350 γραμμάρια γάλα
Μία βανίλια

Για την αλμυρή καραμέλα

50 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Μία πρέζα αλάτι

Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής

Λιώνουμε σε ένα σκεύος τη γλυκόζη με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, αφήνοντας να πάρει χρώμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το χρώμα σκούρας καραμέλας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε διαδοχικά σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας καλά.

Εκτός εστίας, σε άλλο σκεύος έχουμε χτυπημένα τα αυγά και προσθέτουμε τη φαρίνα, τη βανίλια και το παραπάνω έτοιμο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 35 λεπτά.

Για την αλμυρή καραμέλα, σε ένα τηγάνι αφήνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να καεί και να πάρει το χρώμα από την καραμέλα βουτύρου.

Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σιγά-σιγά όμως ώστε να μπορεί να την απορροφήσει το μείγμα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε και το αλάτι.

Αφού κρυώσει, διακοσμούμε με αλμυρή ή γλυκιά καραμέλα, σοκολάτα, γλάσο, γκανάζ, μαρμελάδα, κρέμα πατισερί, σαντιγί ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ