Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα, από την Ελένη Κουμαντάνου

Η πορτοκαλόπιτα αποτελεί ένα ιδανικό σιροπιαστό γλυκό, το οποίο είναι γρήγορο στην παρασκευή του και πεντανόστιμο στη γεύση του! Η Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει την πιο λαχταριστή πορτοκαλόπιτα, που θα απολαύσουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι!

Υλικά συνταγής

150gr φύλλο κρούστας
400gr γιαούρτι στραγγιστό
6 αυγά
230gr ηλιέλαιο
300 gr ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι baking powder
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι

500gr νερό
300gr ζάχαρη
Φλούδα πορτοκάλι
Ξύλο κανέλας

Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής

Ξεκινάμε δημιουργώντας το σιρόπι μας και βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί. Αφού πάρει μία καλή βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το κάνουμε στην αρχή σε όλα τα σιροπιαστά διότι όταν το γλυκό μας θα ψηθεί χρειάζεται να το σιροπιάσουμε αμέσως, ώστε το ένα να είναι πιο χλιαρό για να μη μας λασπώσει.

Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ελαφρώς με το χέρι ή με μια σπάτουλα, χτυπώντας πρώτα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη καλά στο μίξερ.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε ένα και σπάμε με τα χέρια μας σε διάφορα κομμάτια τα φύλλα και τα ανακατεύουμε μέσα στο παραπάνω μείγμα.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε όλο το παραπάνω μείγμα και σε ήδη προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Όταν ξεφουρνίζουμε το γλυκό, σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα και την αφήνουμε για λίγη ώρα να τραβήξει το σιρόπι της.

Σερβίρεται σκέτη, με παγωτό, με σαντιγύ, με κρέμα.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ