Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef
Υλικά συνταγής:
500 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
20 γρ. μέλι Θυμαρίσιο
1 στικ βανίλιας
750 γρ. σοκολάτα υγείας
225 γρ. σοκολάτα γάλακτος
*100γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη για επικάλυψη
* 300-400 γρ. τρούφα υγείας ή γάλακτος για την διακόσμηση ή τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη βανίλια και βράζουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις πάρει βράσει το μείγμα, το ρίχνουμε στις σοκολάτες και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Πλάθουμε σε μπαλάκια, περνάμε ελαφρώς από λίγη λιωμένη σοκολάτα και τα ρολάρουμε στην τρούφα υγείας ή γάλακτος ή ακόμα μπορούμε και σε τριμμένο μπισκότο.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Μερίδες: 40-50 τεμάχια τρουφάκια