Λαχανόρυζο, από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά συνταγής: 

Μισό λάχανο άσπρο

Μισό λάχανο κόκκινο

2 καρότα τριμμένα

5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 – 3 κωνάρια σέλερι

½ φλ. ελαιόλαδο

1 1/2 φλ. τσ. ρύζι νυχάκι

2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: 

Κόβουμε το λάχανο πιο χοντρό από αυτό της σαλάτας, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και αφού πάρουν ελαφρώς χρώμα προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι ψιλοκομμένα. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει και να πιει τα υγρά του. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε προσθέτοντας βραστό νερό σιγά σιγά μέχρι να αποτελειώσουμε το φαγητό μας. Στο τέλος αλατίζουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε ελαφρώς με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει το ρύζι. Σερβίρουμε συνήθως με λίγο φρεσκοστυμμένο λεμονί.

Μην ξεχάσω!! 

Το φάρμακο της φύσης.Αντιφλεγμονώδες και αντιβακτιριακό. Σπουδαίο για τα προβλήματα του πεπτικού και βοηθάει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αναιμία, διαβήτη ενώ καθαρίζει το έντερο από τα παράσιτα. Είναι σημαντική πηγή ομορφιάς και χρησιμοποιείτε ιδιαίτερα στην δερματολογία.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ